dimarts, 23 d’octubre del 2012

Opinió LECTURA OBLIGATÒRIA 1r trimestre_4t ESO




14 comentaris:

  1. Segurament uns dels anys més difícils de la història han estat plasmats en l’obra de John Boyne: EL NOI DEL PIJAMA DE RATLLES, un llibre que a través de la bona vida del fill d’un alt càrrec nazi, ens transmet com era de dura la vida en aquells temps. I això ho fa introduint un noi nazi (Bruno) dins d’un camp de concentració. Finalment l’aventura d’en Bruno acaba com la majoria de les vides dels jueus, com la del seu amic polonès.

    ResponElimina
  2. Bruno, un fill d'un comandant de una de les majors massacres que s'ahn comès, cegat per la curiositat i pel fet de desconeixer el món que l'envolta, un noi que en la seva vida per poder passar les hores, coneix a un noi jueu, el fa oblidar el seu passat i poder seguir endavant amb la seva vida, però també el porta a una tràgica desgràcia: la seva mort d'una similar manera a la que el seu pare estava repartint.
    Podia faltar més informació per evitar desgracies?

    ResponElimina
  3. El violí d'Auswitch

    És la història d'en Daniel, un jove luthier que és reclòs en un camp de concentració.
    Un cop és allà se li encomana una missió molt important: construir l'Stradivarius perfecte pel seu comandant en un temps determinat si vol sobreviure.

    La meva opinió no n'és gaire bona ja que el llibre no és precisament molt actual i això fa que el llenguatge tampoc ho sigui, així que m'ha fet perdre'm una mica i se m'ha fet terriblement avorrit.
    No dic que sigui un llibre dolent perquè no en tinc cap dret però això sí, no me'l tornaré a llegir.

    ResponElimina
  4. "I després de l'ESO, què?" és un llibre per a lectors adolescents que es basa i explica principalment en tot el que se sol fer en aquesta petita etapa de totes les vides.
    A Badalona, l'Arnau i la seva colla, intenten investigar i trobar el lladre de part dels seus diners pel viatge de final de curs, per voler ajudar a trobar el delincuent de l'escola, a l'Arnau i al seu amic de l'ànima se'ls posen les coses crues perquè el malvat director sospita que han set ells...
    Com acaba tot? Finalment van de viatge de final de curs? Qui és el famós Frederic tant temés de Badalona?
    Atreveix-te i endinsa't dins aquest fantàstic món adolescent...

    ResponElimina
  5. La historia de dos amics ben diferents, un jueu i un alemany, que per alguna raó quan la gent els veu junts s’estranya, tot i així Hans i Hohenfels comencen una amistat deixant de banda el que puguin pensar els altres. Hohenfels es passa moltes estones a casa de Hans, però aquest no porta mai al seu amic a casa seva, i Hans ho troba molt estrany cosa que li fa pensar per quines raons ho fa. Tota aquesta trama la podem trobar al llibre de “l’amic retrobat”. A part de tot això que us he explicat, també podreu llegir moltes altres coses que passaran entre aquests dos amics.

    ResponElimina
  6. La historia de dos amics ben diferents, un jueu i un alemany, que per alguna raó quan la gent els veu junts s’estranya, tot i així Hans i Hohenfels comencen una amistat deixant de banda el que puguin pensar els altres. Hohenfels es passa moltes estones a casa de Hans, però aquest no porta mai al seu amic a casa seva, i Hans ho troba molt estrany cosa que li fa pensar per quines raons ho fa. Tota aquesta trama la podem trobar al llibre de “l’amic retrobat”. A part de tot això que us he explicat, també podreu llegir moltes altres coses que passaran entre aquests dos amics.

    ResponElimina
  7. EL VIOLÍ D’AUSCHWITZ
    Durant l’època del nazisme moltes famílies jueves acabaven separades i tancades dins d’un camp de concentració. Aquest llibre ens mostra a la vida d’un violinista jueu segrestat.
    Daniel el protagonista de la història té el deure de construir un violi amb les mides de l’Stradivarius i amb un so perfecta, després de l’encàrrec directa del cap del camp. I tot això a canvi de poder sobreviure.
    Quina tortura!

    ResponElimina
  8. EL NOI DEL PIJAMA DE RATLLES
    La historia ens situa en els anys 40 amb l’aparició del nazisme a Alemanya i ens endinsa en la vida de Bruno, un noi fill de família benestant. Les circumstàncies de la vida el porten a viure en un lloc indesitjable on res ni ningú hi voldria passar ni un sol instant. A Bruno se li il•luminen els ulls quan veu per primera vegada al seu nou amic Shmuel, poc conscient que juntament amb ell passarà els últims dies de la seva curta vida.

    ResponElimina
  9. Eduard Bonet,
    El violí d’Auswitch.

    És una història que se situa a l’època del nazisme. En Daniel un jove luthier és obligat a anar a un camp de concentració. Allà tot és esgarrifós i si en vol sortir viu, ha de complir un mendat que li demanen els generals, construir l’Stradivarius en uns temps gairabé record i sense cap mena d’error.

    El llibre en general es bo, però se m’ha fet una mica repetitiu i m’agués agradat més que entrés més en el tema del nazisme i del dia a dia en els camps de concentració.

    ResponElimina
  10. El violí d’Auswitch
    És un llibre situat a l’època del nazisme i ens mostra cam els jueus eren portats a caps de concentració on els obligaven a treballar de manera massiva.
    Daniel, que és el protagonista del llibre ens explica la seva experiència dins el camp, i com l’obliguen a construir un violí per el coronel. Ell sense protestar haurà de complir ja que la seva vida perilla.
    Personalment, trobu que ha estat un llibre estrany ja que el final costa una mica d’entendre però a la vegada et fa estar més concentrat en la lectura. Se m’ha fet un llibre molt ràpid de llegir, ja que està tot molt ven explicat i tampoc es fa pesat.

    ResponElimina
  11. EL NEN DEL PIJAMA DE RATLLES
    Aquest llibre té un començament molt bo des de que Bruno s'ha de mudar a Out With juntament amb la seva familia per culpa del començament de la guerra i a partir d'allà li passen tot un seguit de peripècies i coneix l'Shmuel.
    És un llibre que et dona la sensació de viatjar en el temps i veure com l'amistat que aquells dos nois van tenir va ser molt forta, tot i que venien de mons molt diferents i enfrentats.

    ResponElimina
  12. El llibre de lectura obligatòria que he llegit es "El violí d'Auschwitz.
    Aquesta lectura m'ha agradat molt ja que les novel•les i llibres que tracten sobre la Segona Guerra Mundial i l'holocaust nazi sempre m'han agradat. Aquesta historia parla de Daniel, un violinista que els nazis capturen i el porten en un camp de concentració. El fet de tenir la oportunitat de poder construir un violí els salva d'un experiment que li volia fer un doctor.
    Un gran llibre que junt amb “El noi del pijama de ratlles” són dos llibres excel•lents.

    ResponElimina
  13. L'AMIC RETROVAT
    La historia està situada a Alemanya, a principis de l'època de Hitler, parla de la gran amistat entre un nen jueu i un nen alemany de molt bona família.
    La veritat és que la historia m'ha semblat interessant, però no m'ha agradat gaire el llibre. És molt lent, no de llegir, sinó la historia, no passen gaires fets i no te gaires continguts. Tan sols al final és interessant. El concepte en si està bé però l'autor parla molt i no diu res del que realment podria ser interessant. D'aquest mateix tema, de tot el que va passar a Alemanya a aquella època hi ha llibres molt més interessants i que m'han commogut molt més que aquest.

    ResponElimina
  14. L'AMIC RETROBAT

    Aquest llibre m'ha agradat força perquè la història és molt interessant ja que dos nens es fan molt amics encara que una de les mares no hi estigui dacord perquè l'amic del seu fill és jueu. En certs moments es fa repetitiva perquè només parla de la seva amistat sense que hi hagin novetats.

    Sobretot m'han agradat les dues últimes frases del llibre ja que ha set el tros més emocionant.

    ResponElimina